O carte pe weekend

Recenzie – “Tot ce nu ştiai despre Moş Crăciun”

25 December 2022

Crăciunul este sărbătoarea mult așteptată de noi toți! Daruri minunate aduse sub bradul împodobit, casa curată şi aranjată de sărbătoare, familia aproape și liniștea de dinaintea nopții în care Moş Crăciun lasă cadourile mult dorite. Dar toate aceste lucruri le știm și sunt evenimente pe care, mai mult sau mai puțin le repetăm în fiecare an.
Dar ce nu știai despre Moş Crăciun?
Haideți să vă povestesc puțin ce am aflat eu cintind cartea scrisă de Bianca Partenie.

O zi obișnuită de iarnă în care zăpadă nu a întârziat să apară, lucrurile se desfășoară obisnuit în casa unei familii normale.
Copilul Timothy este trezit de mirosul laptelui cu cacao pregătit în bucătărie de tatăl său.
Uitându-se pe fereastră a văzut că ninge și gândul l-a purtat la sanie. Entuziasmul era fantastic, Timothy fiind un iubitor de zăpadă. Cum să nu-ți dorești să fie zăpadă când este iarnă? Moş Crăciun trebuie să vină: aşa că, să fie zăpadă!
Timothy este un băiețel de opt ani, blond cu pistrui pe obraji. De un an a devenit puțin sceptic în a mai crede în Moş Crăciun pentru că deja este mare şi greu îi vine să creadă că “un bătrânel de două mii și ceva de ani, umblă din casă în casă fără să-l simtă nimeni”. Are deja prea multe întrebări şi fără răspunsuri aşa că în acest an s-a hotărât să elucideze misterul. Lucrase împreună cu Doc, cățelul său, încă de vara trecută la un plan prin care avea să descopere pe oricine voia să facă pe Moş Crăciun.
Peripețiile ce vor urma le descoperi parcurgând cartea pagină cu pagină, în care, alături de cuvintele frumos scrise, găsești și ilustrații frumoase care-ți încântă privirea şi te ajută să conturezi imaginar povestea.

Magia Crăciunului există şi tot ce trebuie să faci este foarte simplu: crede!
Crăciun fericit!

No Comments

Leave a Reply