Spor(T)

Cantonamentul – Unstoppable Camp Thassos II

2 May 2023
rni_be unstoppable

Determined and Unstoppable. Be unstoppable!

Și anul acesta Unstoppable Sport Club a organizat tabăra de antrenament din Thassos care pare să devină tradiție.
Cantonamentul Camp Thassos II, gândit ca un Boot Camp a dat startul în data de 24 aprilie până  în data de 1 mai, în Thassos, Grecia. Deși organizat în extrasezon când te gândești că vremea nu-i chiar așa de bună pentru a merge în concediu, că poate apa nu-i așa caldă pentru o baie în culorile albastru-verzui ale mării Egee, că soarele nu-i tocmai puternic pentru plajă, câțiva oameni cu pasiuni comune legate de sport s-au încumetat să plece de acasă pentru a trăi această experiență sportivă. Pasiunea și dragostea pentru mișcare există, cred, în fiecare dintre noi însă atunci când faci parte dintr-un club sportiv totul se reorganizează și lucrurile se așază cumva altfel. Competiția, determinarea, ambiția “că și tu poți”, se instalează cumva în interiorul fiecăruia şi scoate la suprafață super-omul din noi. Fiecare reușită cât de mică creşte în noi endorfine şi dorința de a avea un stil de viață cât mai sănătos.

Thassos Grecia – 2023 – Unstoppable Sport Club

Antrenorii coordonatori ai Boot Campul Unstoppable Sport Club au fost Alex Ion și Béres Hunor.

Boot Campul este acel tip de antrenament care se desfășoară în aer liber iar acest cantonament a fost gândit pentru a da un boost de energie și de pregătire înaintea sezonului competițional 2023.
Diferența între mersul la sală și acest tip de tabără sportivă este modul dinamic al antrenamentelor care educă forța fizică și psihică a participanților.

Skala Potamia, una dintre cele mai bine cotate stațiuni din Thassos a fost baza taberei sportive. Mărețul Ypsario, cu o înăltime de 1.204 [m] străjuieşte cu sfințenie fiecare colț de insulă.
Nu întâmplător organizatorii au ales această locație, stațiunea fiind zona perfectă pentru triathlon, plaja fiind aflată într-un golf ferit de valuri numai bună pentru antrenamentul de înot, pantele și coborârile cu grad de înclinare și urcare foarte bune pentru antrenamentele pe două roți (la urcare, când tocmai ce te gândeai că panta se termină, începea alta 😀).
Dealurile îmbrăcate în livezile de măslini prin care serpuiesc cărări bătătorite au fost numai bune pentru alergare.
Văzut de sus, fie că alergi sau biciclești, privelistea este de nedescris în cuvinte, cerul pare lipit de mare și noi atât de mici.

Antrenamentele au fost foarte bine echilibrate astfel încât fiecare tip de efort să se sedimenteze și să poată fi asimilat de memoria musculară.

În prima seară, Alex ne-a pregătit o prezentare în care am primit programul pentru toată săptămâna tinând cont, evident, de schimbările meteo care ne puteau modifica programul.

Triathlonul este un sport de anduranță ce constă în înot, ciclism și alergare, toate pe diferite distanțe, în funcție de nivelul de concurs. Originea cuvântului este greacă, treis (trei) și athlos (competiție).

Aşadar vacanța aceata a fost despre înot, biciclit și alergat, toate făcute la un nivel profesionist în care am primit informații legate de cum să te antrenezi corect, cum să faci recuperearea după un antrenament intens și foarte multe informații trăite live din experiențele lui Alex Ion.
Antrenamentele fără baza unei alimentații corecte nu dau rezultate. Astfel că informații prețioase legate de nutriție ne-au fost puse la dispoziție de Béres Hunor și Béres Ildiko.

Toate antrenamentele și informațiile primite în acest bootcamp ne vor folosi cu siguranță tuturor în competițiile ce bat la uşă.

În penultima zi a bootcampului am făcut un tur de insulă pe bicicletă. Experiența este una despre care sunt sigură că fiecare are multe de povestit. De mai bine de 13 ani Thassos este cunoscut pentru cursa în jurul insulei, “International Bicycling Day”.

Pentru final conchid: roți în pante şi coborâri, înot în ape deschise, chipul scăldat în soare, picioarele în nispul rece, leneveala de pe plajă în strigătul neînțeles al pescăruşilor, urcatul pe muntele acoperit de nori, florile parfumate vizitate de albinele harnice, toate au fost ca o “salată” numai bună pentru trup și minte.

Mulțumesc frumos, Unstoppable Sport Club pentru această experiență minunată! Să fie cu spor(T) și reuşite!

No Comments

Leave a Reply