Spor(T)

Ediția a XII-a, Bucharest Half Marathon.

18 May 2023
Bucharest Half Marathon 2023

Încep să curgă competițiile sportive de vară.
La sfârșitul de săptămâna ce tocmai a trecut, Bucharest Half Marathon a dat startul la cea de a XII-a ediție marca OMV Petrom.
Evenimentul a fost așteptat de foarte mulți sportivi de elită dar și de sportivii amatori. Vremea numai bună de alergat a adus bucurie pentru iubitorii acestui sport.

Startul s-a dat în Piața Constituției. Un singur start pentru toți, o singură poartă de finish. Pe  traseul amenajat pentru alergare au fost prezenți susținători iar punctele de hidratare au fost plasate la fiecare 5 km.

Bucuria pe care o simți atunci când alergi nu cred că este la fel pentru toată lumea, o simti, o exprimi și ea plutește în juru-ți. Motivele pentru care decizi să alergi sunt personale și poate de neînțeles pentru cei care nu fac acest gen de mișcare. Indiferent de ce sport alegi să practici, fie că ai obictive clar stabilite sau doar motivația de a avea o stare de spirit bună, un corp frumos și sănătatea asigurată, consecvența și perseverența, disciplina și munca sunt principalele elemente care în timp te conduc către un rezultat care cu siguranță nu va trece neobservat. Comunitățile de oameni care aleargă sunt destul de mari și este imposibil să nu reușești “să te lipești” de cineva astfel încât să-ți construiești “o mini-familie” lângă care să-ți găsești motivația care în timp să se transforme în obișnuință.

Orice început este greu mai ales atunci când te scoate din zona de confort. Însă poți să devi mai bun dacă stai în zona de confort? Rezultatele nu apar peste noapte indiferent de domeniu în care vrei să evoluezi.

După cursa de la Gerarcare a fost fantastică, nu-mi planificasem nimic până la Fără Asfalt dar când dorul de competiție îți “gâdilă tălpile”, nu te mai gândești.
Bucuria a fost mare când după ce m-am înscris, m-am “spovedit” colegilor din “gașca DIGI” de la alergare. Astfel am reuşit să ne adunăm din nou, să ne bucurăm de voie bună, să povestim și mai ales să facem mișcare.  

Parte din colegii de la Unstoppable Sport Club au fost și ei prezenți așa cum fac mereu. Stelian Tufaru a mutat antrenamentul de la Lia Manoliu, “Școala alergării” în Piața Constituției pentru a ne ajuta în etapa de încălzire de dinaintea competiției. Stelian ne-a susținut îndeaproape parcurgând traseul pe bicicletă.

La cortul Under Armour am găsit parte din comunitatea de la 321 Sport alături de Radu Restivan care și-a susținut echipa ținând şedința de încălzire înainte de competiție. Mărturisesc că mi-a plăcut foarte mult și mai mult de atât, m-a ajutat enorm.

Anul acesta am alergat pentru cauza “N-avem Sânge” prin programul derulat la nivel Național de Asociația HEM, asociație în care colega mea Delia Modrea este #bloodfluencer voluntar și secretar în Asociația HEM. A fost o reală bucurie să le port tricoul și cumva să le fac vizibilă cauza, motiv pentru care le mulțumesc frumos.

Atmosfera a fost super faină! Primii 10 km parcă i-am zburat 😊. Gândul că la km 19 o găsesc pe Delia care se afla la punctul de hidratare, punct la care m-am setat să mă opresc pentru 7 minute: o îmbrățișare, o poză, un pahar cu apă și o felie de portocală, mărturisesc că m-a ajutat să-mi fie puțin mai ușor.

Indiferent cu ce gașcă obișnuiești să alergi, rezultatul este același: bucurie, sănătate și comunicare.

Half Marathon, mă gândesc să te întregesc cât de curând 😊

Vara aceasta să ne fie cu spor(T)!

Surse foto: arhivă personală/Delia Modrea/Irina Riblea

No Comments

Leave a Reply