Spor(T)

L’Etape Romania 2023 – Experiența mea.

28 August 2023
RNI L'Etape 2023

Hmm… mișto sunetul de biciclete ce s-au strâns duminică, 27 august la startul L’Etape Romania în Piața Constituției. Este prima mea participare la un concurs de cursieră și nici nu știu dacă am avut sau nu emoții. Văzând atât de multă lume… parcă mă încearcau niște gâdilici în stomac… Am stat la start în zona care mi-a fost repartizată. Am ascultat cu atenție indicațiile oferite şi am trăit cu emoție fiecare plecare în cursa anunțată la start. Mi-am spus: Văd pe traseu cum o să fie! Vreau să nu mă accidentez (evident, nu vrea nimeni acest lucru). Îmi doresc ca eu și bicicleta (Specialista, Ruby), să facem echipă bună și pe viitor să avem și rezultate bune. Matuşa Cosette (bicicleta MTB), stă cuminte, i-a trecut vremea competițiilor.

Stând eu așa liniștită, fără colegii de la Unstoppable Sport Club, ei au fost la zona unu de start, mă tot uitam în stânga şi-n dreapta sperând să văd pe cineva cunoscut dar nimic. La nici cinci minute, văd cum pe jos pică un capac de la o sticlă și se rostogoleşte cumva spre mine dar până să mă aplec să-l ridic și-a schimbat direția spre roata bicicletei din apropiere. M-am uitat în direcția de unde a căzut capacul și când colo ce să vezi? Oana, prietena Oana Monica Nae 🥰 Am luat startul împreună și primii aproximativ 20 km am ținut aproape, ca mai apoi ea să se detaseze serios de mine. Am ținut traseul așa cum mi-am propus, cu atenție, am vrut să simt gustul concursului dincolo de competiție. Nu am avut timpul necesar să mă pregătesc și prin urmare am zis ca pot să fiu acolo atât în calitate de concurent dar și de observator.

Simțeam deja că o să fie o cursă frumoasă și asta doar datorită faptului că orașul a fost super gol. Şansele să pedalezi atât de mult cu orașul gol sunt cam rar, spre deloc.

Experiența L’Etape Romania? Faină tare! Organizat frumos și curat, pe traseu voluntari, jandarmi, poliție. Totul bine marcat, punctele de hidratare plantate, cel puțin din punctul meu de vedere, fix acolo unde trebuie. Traseul, nu imposibil însă cu câteva locuri ușor dificile: câteva curbe la 90 de grade şi câteva traversări de străzi cu şină de tramvai.

Nu știu dacă se vedea că sunt începătoare pe cursieră dar am primit multe încurajări pe traseu 🥰 și, da, sentimentul este super fain!

După prima tură, 42 de km ştiam că mai am încă pe atât. Ştiam că pot, planificasem vizual linia de finish dar na… până nu se materializează îți vezi de roțile tale şi aştepți să te bucuri, după💪
Ce să spun? Am văzut azi mulți iubitori de pedalat! Nu cred că sunt toți din oraş însă au fost mulți. Ce am constatat este că azi a fost o adevărată paradă a bicicletelor. Cei care au fost azi la concurs știu ce spun 🙂

nainte cu 5 km de linia de finish mă gândeam la alergare și-mi spuneam: marathon, 42 km, încă nu i-am făcut dar este pe lista de to do şi gândindu-mă eu aşa mi-am dat seama că tura această de 85 de km chiar a fost ușoară! Și spun asta pentru că nu am fost singură, la alergat aș fi fost doar eu cu picioarele mele, azi am fost cu roțile mele 🙂

Una peste alta dacă ești iubitor de mișcare şi îți place să pedalezi aceasta este o experiență pe care o dată în viață trebuie să o ai.

Mulțumesc frumos, Unstoppable Sport Club, fără voi nu as fi încercat această provocare tare faina numit, Triathlon.

Mulțumesc frumos, Alex Diaconu, fără tine, nu rezistam mai mult de 50 km fără să am dureri de spate. Ai făcut super treabă cu bicicleta🙏 şi cu flexul.

Mulțumesc frumos, Lucian Ispas, pentru tot suportul și încrederea.

Ieri am fost Unstoppable pentru că așa mi-am propus să fiu. Este vorba doar de alegerile pe care le faci!

Vă invit să citiți și articolul de pe Unstoppable Sport Club.

Săptămână cu spor(T)! Ajută la sănătate 😉
#BeUnstoppable every day! 💪🏊‍♀️🚴‍♀️🏃‍♀️

No Comments

Leave a Reply