Spor(T)

My Moneghetti training.

5 May 2024
Unstoppable

Primul meu antrenament în pași de alergare Moneghetti și cred că doar în alergare se poate face acest Moneghetti 😊
Azi, deși este mare sărbătoare, întreaga creștinătate sărbătorește Învierea lui Isus Hristos, m-am antrenat întrucât se apropie cu pași repezi, XMAN Oradea 😊

Până săptămana trecută când antrenorul meu, Alex Diaconu mi-a trimis antrenamentul pentru săptămâna de dinainte de Paște, nu am auzit de el.

Așa că, să nu îl mai deranjez pe Alex, am căutat pe sfântul google să descopăr cine este acest Moneghetti.

Stephen James “Steve” Moneghetti este un alergător australian de marathon care a participat la multiple maratoane în cadrul Jocurilor Olimpice, (în anul 1988, la Seul, în anul 1992, Barcelona, în anul 1996, Atlanta și în anul 2000, Sydney). Primul marathon l-a alergat la Jocurile Commonwealth din anul 1986 unde a câștigat medalia de bronz iar prima victorie a lui Moneghetti a fost în anul 1990 la Berlin când și-a doborât recordul personal de 2h 08’ și 16”.

Cam atât despre acest om care în școala primară nu era considerat un bun alergător însă când a intrat la liceu, Moneghetti ajunsese să fie unul dintre cei mai buni alergători de anduranță și promitea să fie cel mai bun maratonist australian.

Totul este posibil atunci când îți stabilești anumite targeturi.

Revin la mine pentru că și eu am un target și sunt extrem de motivată 😊
După ce anul trecut când nu am reușit să fac primul triathlon full, la Fără Asfalt, proba de înot fiind preluată de Lucian Ispas, pentru că nu am reușit să învăț să înot, anul acesta am crescut standardul și am început să mă pregătesc riguros pentru Oradea.

Recunosc că fără ajutorul celor de la Unstoppable Sport Club nu aș fi reușit să fiu aici.
Antrenamentele de înot au fost susținute de Alex Ion, cu răbdare, pricepere și mai ales cu cea mai mare seriozitate pe care am putut să o văd în ochii unui antrenor.

Acum un an nu aș fi crezut că pot să înot! Azi, cu ajutorul lui Alex sunt mai aproape să-mi ating acel target pe care mi l-am propus inspirată fiind de fetele triatloniste Unstoppable pe care nu pot să nu le amintesc: Beatrice Ologeanu, Mădălina Leonte, Ioana Iorgulescu, Iulia Florea.

Mi se pare extrem de greu însă anul trecut am fost la susținerea colegilor de la Unstoppable în cadrul concursului de la Oradea, XMAN AROBS și mi-am spus că trebuie să trăiesc această experiență

Iar m-am întins la scris 😊 ….. așa ca revin la antrenamentul de azi.

Am avut așa:


1. 30 de minute de alergare ușoară, pentru încălzire;
2. 20 de repetări: 30 de secunde hard cu 30 de secunde easy
3. 25 de minute de revenire.

Recunosc că pulsul meu s-a dus mai mult decât mi-a scris Alex în antrenament însă și așa cu pulsul poate prea ridicat, antrenamentul a fost super fain și la final mi-am spus că mai vreau 😊
Mi-am împărțit cele 20 de repetări. Ca să-mi fie ușor, întotdeauna fragmetntez distanțele și timpii. Astfel mi-am ales o bucată de 400 de metri în care m-am învârtit până am terminat cele 20 de repetări. Primele 10 repetări au intrat bine, următoarele 5, semi bine și la ultimele am zis că se poate. Ultima a fost pentru Alex Diaconu 😊.

Nu sunt sigură, însă cred că acum doi ani am făcut ceva similar cu Stelian Tufaru la Școala Alergării în cadrul clubului Unstoppable.

Aer curat, câmpurile îmbrăcate în nuanțe de verde, pe ici pe colo câte un mac ce taie cromatic perdeaua verde făcând trecerea către cerul albastru, liniștit.

Unstoppable heaven


Cam așa, azi, de Paște, am fost cu Moneghetti 😊.

Să fie cu spor(t)!
#BeUnstoppable

No Comments

Leave a Reply